Vinnare av Powerball-lotteriet

Powerball-lotteriet är ett lotteri i USA som du kan spela på i de allra flesta delstater. Lotteriet, som innehar två världsrekord, dels i världens största utbetalda jackpott samt världens största jackpott vunnen av en ensam vinnare, arrangeras av den ideella organisationen Multi-State Lottery Association (MUSL). Dragningar görs två dagar i veckan, onsdagar och lördagar, och varje lott kostar $2 eller $3 om man önskar chans på ännu högre vinster. Oddsen för att vinna jackpotten är 1 på 292 201 338 per dragning.

Ett urval av Powerball-vinnare
• I januari 2016 delades världens största lotterijackpott på tre vinnare. De lyckliga vinnarna fick dela på ofattbara $ 1 586 miljarder, vilket gav var och en närmare $529 miljoner.
• I maj 2013 vann en 84-årig kvinna över $590 miljoner vilket blev världens största jackpott som vunnits av en ensam spelare.
• I oktober 2005 kammade en familj från delstaten Oregon hem $340 miljoner.
• I februari 2006 vann och delade åtta kollegor på ett slakteri i Nebraska på hela $365 miljoner.
• I augusti 2007 satt en pensionerad bilmekaniker från Ohio på den vinnande lotten och fick $314 miljoner.

En annan ensam vinnare som kan vara värd att nämna är Mark Hill som i november 2012 vann över $293 miljoner. Mark och hans fru har visat sig vara väldigt ödmjuka vinnare och har donerat en hel del pengar. Mark kände att han ville ge tillbaka till samhället, däribland räddningstjänsten som inte bara en gång, utan två, räddade livet på hans far. Därför ville han bidra till att bygga en räddningsstation med plats för både brandkår och ambulans. Det vinnande paret har även betalat för en ny baseball-plan, nytt avloppssystem för den lilla staden de bor i och även skänkt stora summor till skolan, bara för att nämna några av deras donationer. Själva har paret unnat sig, förutom några resor, att bygga ut deras hus samt införskaffat en ny bil. Sugen på att vinna? Besök http://casinoprofessorn.se eller gå direkt till deras hemsida.